Skip to main content

Slik blir du en miljøhavn

Publisert 03.08.23

Miljøhavn stasjon

Nye retningslinjer og krav for avfallshåndtering gjør at mange båthavner nå må kaste seg rundt og utarbeide nye avfallsløsninger. Med Miljøhavns prosjekt «Slik blir du en Miljøhavn» kan du raskt møte alle kravene på en enkel, effektiv og visuell attraktiv måte.

Norske båthavner har både bevisst og ubevisst sovet i timen når det kommer til bærekraft, avfallshåndtering og miljøfokus. Forskere vet at over 80% av alt avfallet i sjøen kommer fra land, og jo nærmere sjøen du befinner deg – jo større er sjansen for at nettopp du produserer avfall som ender opp i sjøen.

Men nå har de aller fleste båthavner ikke lenger noe valg. Nye kjøreregler for hvordan båthavner langs kysten må ta sin avfallshåndtering mer alvorlig settes nemlig nå i system. Statsforvaltere over hele landet krever at båthavner sender inn nye avfallsplaner om hvordan de skal møte problemet. De pålegges blant annet å sortere avfallet på stedet og at de har en plan for hvordan de skal håndtere farlig avfall som spillolje, elektrisk utstyr, maling og batterier. Alt skal godkjennes av statsforvalterne, som også vil følge opp med kontroller.

Miljøskap

Enkle og effektive løsninger fra Miljøhavn

Med Miljøhavns prosjekt «Slik blir du en Miljøhavn» møter vi alle de nye kravene på en enkel, effektiv og visuell attraktiv måte. Våre løsninger baserer seg på lukkede systemer for sortering, der du nærmest eliminerer muligheten for at avfall blåser på sjøen. Du har også en egen avdeling for farlig avfall der man kan kaste alt fra batterier til spill-olje og bunnstoff/maling. Hele produktet kan lages i din båthavns egne farger og kan utstyres med sensorer som varsler når beholderne må tømmes via et software.
- Vårt produkt gjør det svært enkelt å møte myndighetenes nye krav til avfallshåndtering hos båthavner. Det er svært viktig at man får et system der man lukker inn avfall og plast, slik at ikke avfallet blåser på sjøen. Med våre sensorer og programvare kan du også potensielt spare penger på renovasjonskostnader, sier daglig leder i Miljøhavn, Atle Kristiansen.

Løsningene tilbys på land som Miljøskap og som seminedgravde tromler. Og for de som har plassmangel på land eksisterer også løsningen som seminedgravd på en flytebrygge. De kan skaleres etter ulike båthavners størrelse og behov og kan også leveres med tilleggsprodukter som komprimerende containere, informasjonsskilting og mange andre løsninger.

Ta kontakt med Miljøhavn i dag for å høre mer om hvordan vi kan hjelpe deg.

© Miljøhavn AS. Alle rettigheter reservert.


Miljøhavn AS
Sofiemyrveien 12
1412 Sofiemyr

Org.nr.: 922 920 125

Tlf:
+47 900 85 832
Mail:
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.


Laget og vedlikeholdes med ❤ av 9co Webdesign.no